Lopen op water

>
Ik doe mee

  Tussenstand  64.195

  Hoeveel is er nodig
   
   63.000

   Tussenstand  64.195

   Hoeveel is er nodig
    
    63.000

    

   Wat gaan we doen?

   In januari 2007 waren wij, Mendel en Susanne, voor het eerst in Canudos. Sindsdien is ons leven verbonden met de mensen uit deze streek – een prachtige plek met een zeer traumatisch verleden dat in Brazilië nog altijd geldt als een open wond in de geschiedenis.
   Uit deze band ontstonden twee dingen: onze film De Zee van pelgrim Antonio, én de wens om deze film te verspreiden op een manier die recht doet aan wat we in die tien jaar tijd van de mensen van Canudos hebben mogen leren.
   Eenvoud. Samenwerking. Wezenlijke ontmoeting. Dingen terugbrengen tot hun essentie. De verrijking die dat met zich meebrengt. Het zoeken naar de kern. En het vinden van mensen die deze verlangens met ons delen, over allerlei grenzen van landen en talen. Het is een bijzondere en intensieve reis, die na tien jaar nog steeds voortduurt.

   We hebben in die jaren veel mogen ontdekken:
   1. Dat het mogelijk is om als filmmaker je werk geheel zelfstandig te maken en te verspreiden, in rechtstreekse samenwerking met je publiek. En dat je daarvan kunt leven – want alleen dankzij dat feit kunnen we ons nu opmaken voor een volgende stap.
   2. Dat ons werk overal op aarde mensen kan vinden die zich er diep door willen laten raken.
   3. Dat ons werk misschien nog wel veel meer potentie heeft in Brazilië zelf, en een bijdrage zou kunnen leveren aan het helen van wonden in de Braziliaanse samenleving.
   4. Dat we met moed, nieuwsgierigheid, liefde, humor, verbeeldingskracht en doorzettings-vermogen dingen kunnen bereiken waar niemand van tevoren in geloofde.

   Daarom is het nu tijd voor een vervolg op De Zee van pelgrim Antonio.

   Canudos is typisch een plek waar mensen zoals wij heengaan om er iets te halen. Een plek die we bezoeken in de hoop op een bijzondere ervaring, mooie beelden en verhalen, levenslessen, inspiratie. Niet zozeer voor de mensen die er wonen, en die er blijven wonen tegen de klippen op, maar juist voor de mensen die van ver komen, die alles al hebben behalve dat wat ze in Canudos komen zoeken.
   Maar we voelden ons in Canudos zó thuis, dat het onmogelijk was die plek en zijn mensen los te laten toen we terugkwamen in Europa. We gingen nog een keer. En nog een keer. En nog twee keer, en het bleef maar groeien.

   Nu willen we nóg een keer gaan. Voor een veel langere tijd. Niet om te halen, maar om terug te geven wat we van hen hebben gekregen zonder dat ze het wisten. Wat ons leven heeft verrijkt, en het leven van zoveel mensen die onze film hebben gezien.
   We willen in Canudos een groep jongeren bijeenbrengen, die als kind deel uitmaakten van onze film. Samen met hen willen we een Reizende Bioscoop opzetten waarmee zij, door de ontwikkeling van hun talenten en kwaliteiten, hun eigen geschiedenis in heel Brazilië kunnen verspreiden. En we willen zoeken naar manieren om de waardering en positieve energie, die hun filmvertoningen losmaken, om te zetten in concrete bijdragen aan de levenskwaliteit van de mensen van Canudos. Meer over onze plannen en beweegredenen kun je zien in het filmpje hierboven.

   Om onze plannen mogelijk te maken hebben we een aantal dingen nodig. Moed. Nieuwsgierigheid. Verbeeldingskracht. Liefde. Humor. Doorzettingsvermogen. En geld.
   Die eerste zes, daar is tot onze vreugde reeds in voorzien. En het geld? Daarvoor zoeken we nu mensen die deze plannen willen meedragen.

   Mogen we jou uitnodigen om hieraan mee te doen?

   We houden je regelmatig op de hoogte met onze nieuwsbrief, en daarnaast heb je de keuze uit verschillende bijzondere aandenkens uit Canudos.
   Kijk eerst maar eens rustig naar Lopen op Water. En als onze plannen je aanspreken en je denkt: ik doe mee! – klik dan op de knop op deze website.
   En mocht je nog vragen hebben, schroom niet contact met ons op te nemen.

   Bedankt voor je aandacht. We horen graag van je!

   Hartelijke groeten,
   Mendel & Susanne Hardeman-Dick

   >
   Ik doe mee

    Tussenstand  64.195

    Hoeveel is er nodig
     
     63.000

     Tussenstand  64.195

     Hoeveel is er nodig
      
      63.000