Belastingvoordeel delen

Voor dit project hebben we Stichting Mens op Aarde opgericht, aangemerkt als culturele ANBI door de belastingdienst. Culturele ANBI betekent dat er, naast de belastingaftrek die voor elke ANBI geldt, nog een extra aftrek is: in je aangifte mag je je gift met een kwart verhogen. Oftewel, voor elke euro die je geeft trek je 1,25 af. Dat maakt een fors verschil: de fiscus betaalt verhoogd mee aan jouw bijdrage. Afhankelijk van je situatie krijg je de helft tot bijna tweederde van je bijdrage terug. Bijvoorbeeld:


Deel je voordeel
Dit voordeel kun je natuurlijk zelf houden, maar je kunt er ook voor kiezen om het aan de Reizende Bioscoop van Canudos ten goede te laten komen. De fiscus verhoogt je bijdrage zodanig dat wij aan het werk kunnen met twee- of bijna driemaal zoveel dan wat het jou kost. Bijvoorbeeld:

Of je een gift in één keer doet, of maandelijks gespreid, maakt niet uit.
LET OP: Er gelden wel bepaalde drempels, afhankelijk van je inkomen en de andere ANBI’s die je steunt. Meer informatie vind je op de website van de belastingdienst: Drempels en Culturele ANBI en een Rekenhulp.

>
Ik doe mee

  Tussenstand  64.195

  Hoeveel is er nodig
   
   63.000

   Tussenstand  64.195

   Hoeveel is er nodig
    
    63.000