Het dorre land bracht mensen voort

Beste allemaal,

Het is zover. De film waar ik al een paar jaar aan werk nadert het punt waarop hij aan een publiek getoond kan worden.
Daarom is iedereen die interesse heeft van harte uitgenodigd om te komen kijken naar de eerste vertoning van:

HET DORRE LAND BRACHT MENSEN VOORT DIE DROOMDEN VAN DE ZEE
zaterdag 26 september om 19:30
in theater De Ruimte / Muzenis – Cliffordstraat 38, 1051GV, AmsterdamV
entree: 8 euro

Mensen die dit project gesteund hebben dmv. Boot van Conselheiro krijgen een vrijkaartje. Als je per email laat weten dat je wilt komen zet ik je naam op de lijst.
Tot ziens!

Over de film:
In de nacht van 12 maart 1969 verdween het dorpje Canudos, in het dorre binnenland van Noordoost-Brazilië, onder water. De plaats waar 70 jaar eerder in een bloedige oorlog duizenden arme boeren door het leger werden gedood, verdween hiermee voorgoed van de kaart. Deze “binnenlanders” hadden zich verzameld rondom een charismatisch prediker, die hen vertrouwen had gegeven in een betere toekomst, en moesten deze droom met hun leven bekopen.
Wie was toch die rondtrekkende pelgrim, in zijn grote blauwe mantel, die lang geleden verkondigde dat de dorre woestijn in een zee zou veranderen? En zijn volgelingen – hoe zagen zij dat voor zich? De meesten van hen hadden hun hele leven doorgebracht in deze dorre woesternij, waar water uiterst schaars is, en hadden de zee nooit met eigen ogen gezien.

HET DORRE LAND BRACHT MENSEN VOORT DIE DROOMDEN VAN DE ZEE is een film over dromen in heden en verleden, en het begin en einde van alle dingen. Over water en droogte, en de schoonheid en kracht van mensen die leven in één van de meest vergeten plekken van deze aarde.

Deze vertoning is mede mogelijk gemaakt door het Leergeldtraject van de Economische Werkplaats van Stichting Muzenis ism. het VSBfonds.

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.