Klanken aan het IJ

Beste mensen,
Bij deze wil ik iedereen van harte uitnodigen voor een bezoek aan de Zee van Conselheiro. Een verhalenruimte in beeld en geluid – over water, droogte en de Grote Overstroming. Over mensen zonder water die dromen van de zee.
De Zee van Conselheiro is de première van het project waar ik de afgelopen anderhalf jaar aan heb gewerkt. Het is het resultaat van een lange reis door een droog gebied in Noordoost-Brazilië, waar we dromen en verhalen hebben verzameld over de zee. Dromen van mensen die de zee zelf vaak nooit met eigen ogen hebben gezien. En de geschiedenis van de bloedige oorlog tegen een volk dat het einde van de wereld verwachtte in de vorm van water: de woestijn zou een zee worden, en de zee, woestijn.

De Zee van Conselheiro is een wandeling door de levens en het verleden van de mensen van de streek rond het dorpje Canudos. Op blote voeten – met zand tussen de tenen, ontelbaar vele geitenbellen, en een onafwendbaar einde met natte voeten.

De Zee van Conselheiro
Festival Klanken aan ‘t IJ
Dagelijks 10.00 – 17.00, van Zaterdag 30 augustus t/m Zondag 7 september
De Zwijger, Piet Heinkade 179, Amsterdam

Route en overige informatie is te vinden op www.klankenaantij.nl

De eerste dagen (zaterdag 29 en zondag 30) vallen tijdens de UITmarkt. Het wordt dan waarschijnlijk heel druk met veel lawaai en lange wachttijden. Ik raad iedereen daarom aan te komen vanaf maandag 1 september, dan is het een stuk rustiger.

Ik wens iedereen een goede week,
en hopelijk tot ziens op de Zee van Conselheiro!

Hartelijke groeten,
Mendel

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.