Crowdfunding: Terug naar Canudos

Mulheres-do-Rasinho
Beste vrienden van De Zee van pelgrim Antonio,

In april 2015 willen we De Zee van pelgrim Antonio terug brengen naar huis. Met onze reizende bioscoop willen we een tournee opzetten in de omstreken van Canudos (Brazilië), om de film terug te geven aan de mensen die deze aangrijpende geschiedenis hebben meegemaakt. Mensen die hun huizen en harten openden om, via de film, hun leven met ons allemaal te delen. Hun kracht, hun waardigheid, hun pijn en hun humor. Het is nu aan ons om hun geschiedenis niet onszelf toe te eigenen, maar juist aan hen terug te geven. We geloven dat deze vertoningen ontzettend veel voor hen zullen betekenen.

Help je mee dit mogelijk te maken?
Graag willen we 15 openluchtvertoningen opzetten in afgelegen dorpen en stadjes in de streek, voor bij elkaar zo’n 1.500 mensen waarvan velen nog nooit eerder een filmprojectie hebben gezien.

Als iedereen die De Zee van pelgrim Antonio een warm hart toedraagt iets kan bijdragen, dan maken we het samen mogelijk.

Je kunt ons helpen door een vertoning te adopteren, of een deel van een vertoning. Of je geeft een zelfgekozen bedrag. Iedereen die meedoet sturen we als aandenken een ansichtkaart vanuit Canudos waarin we je vertellen over de vertoning die jij mogelijk hebt gemaakt. En na afloop ben je van harte welkom op een van onze avonden over “Canudos zeven jaar later”.
★ Kies zelf een bedrag
Alle bijdragen zijn van harte welkom. Als aandenken sturen wij je een ansichtkaart vanuit Canudos.
★ Adopteer het geluid van een vertoning vanaf 75 euro
Als aandenken mag je een handgemaakte geitenbel uit Canudos uitkiezen. En als je wilt, een setje bijzondere ansichtkaarten.
★ Adopteer het beeld van een vertoning vanaf 150 euro
Als aandenken sturen we je een gesigneerde DVD met een groet van zangeres Maria do Carmo, accordeonist/visser Landinho Pé de Bode en de filmmakers. En als je dat mooi vindt, een geitenbel uit Canudos en een setje bijzondere ansichtkaarten.
★ Adopteer een hele vertoning 300 euro
Als we terug zijn krijg je van ons een heerlijk etentje voor twee personen, met verse gespreksstof uit Canudos. Bij ons thuis of, in overleg, bij jezelf.
★ Adopteer de Braziliaanse première bij de ruïnes van Canudos 500 euro
Als we terug zijn krijg je van ons een heerlijk etentje voor twee personen, met verse gespreksstof uit Canudos. Bij ons thuis of, in overleg, bij jezelf. …en we brengen nog een bijzonder aandenken van de première mee.

Otacila

Begroting
Het leeuwendeel van de begroting bestaat uit reiskosten binnen Brazilië. De Sertão is groot en we zullen bij elkaar zo’n 10.000 km afleggen: van São Paulo naar Canudos, dan rondtrekken in de Sertão, en weer terug. Tweederde van die afstand reizen we per bus; voor de rest zijn we aangewezen op een huurauto.
Per vertoning trekken we drie dagen uit, we zijn dus zo’n 45 dagen onderweg in de Sertão. De tweede grootste kostenpost is daarom onderdak en onderhoud. Daarna komt publiciteit: posters, flyers en af en toe het inhuren van een reclame-omroepwagen. De apparatuur voor de vertoningen brengen we zelf mee, behalve luidsprekers voor de openlucht en een generator. Die huren we in Brazilië, want vanwege hun gewicht is vervoer per vliegtuig onbetaalbaar.
De vliegreis naar Brazilië is al gedekt door inzameling tijdens onze vertoningen eerder dit jaar.
Mocht je de begroting willen inzien: op aanvraag kan hij per email worden toegezonden.

Hartelijk bedankt voor je aandacht.

We wensen je hele fijne dagen – een Kerst vol warmte en licht.

Hartelijke groeten,
Mendel & Susanne

Otacila

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.