Crowdfunding: Terug naar Canudos (2)

Landinho Pé de Bode
Beste vrienden van De Zee van pelgrim Antonio,

Kort voor Kerst begon onze crowdfunding campagne om De Zee van pelgrim Antonio terug te brengen naar Canudos. Iedereen die de film en ons werk een warm hart toedraagt kon een vertoning of een deel daarvan adopteren, om dit mogelijk te maken.

Het plan is, 15 vertoningen op te zetten in de omgeving van Canudos. De respons was fantastisch: 12 daarvan zijn er inmiddels gedekt, door in totaal 46 vrienden van de film. Graag willen we iedereen die er aan meedeed nogmaals zeer hartelijk bedanken!
Vind je het een leuk idee om hier ook aan bij te dragen? Of wil je er eerst iets meer over lezen? Lees dan onderaan dit bericht verder. Iedere steun is van harte welkom, in alle vormen en maten. We mikken op in totaal 15 vertoningen. Aan iedereen die meedoet sturen we vanuit Canudos en ansichtkaart. Alvast hartelijk bedankt!

Susanne viel kort na Kerst ten prooi aan een nare longontsteking, en is nog maar langzaam aan het herstellen. Een tournee met onze film, 6 weken lang in Canudos, vraagt allereerst om een uitstekende conditie. Zolang we niet weten hoeveel tijd daarvoor nodig is wachten we nog even met het vastleggen van onze vertrekdatum. Wel hopen we voor de zomervakantie weer in Nederland terug te zijn.

Maar eerst
Mendel is de komende weken nog even zoet met een mooie reeks vertoningen aan deze kant van de oceaan. Twee weken lang kriskras door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, en daarna weer in Nederland. Het blijft maar groeien. We zijn blij en dankbaar.

Hartelijke groeten
Mendel Hardeman & Susanne Dick

. . .

Terug naar Canudos
Graag willen we de Zee van pelgrim Antonio terugbrengen naar huis. Met de reizende bioscoop willen de film teruggeven aan de mensen die deel zijn van deze aangrijpende geschiedenis. Mensen die hun huizen en harten openden om, via de film, hun leven met ons allemaal te delen. Hun kracht, hun waardigheid, hun pijn en hun humor. Het is nu aan ons om hun geschiedenis niet onszelf toe te eigenen, maar juist aan hen terug te geven. We geloven dat deze vertoningen ontzettend veel voor hen zullen betekenen.

Help je mee dit mogelijk te maken?
Graag willen we 15 openluchtvertoningen opzetten in afgelegen dorpen en gehuchten in de streek, voor bij elkaar zo’n 1.500 mensen waarvan velen nog nooit eerder een filmprojectie hebben gezien.

Als iedereen die De Zee van pelgrim Antonio een warm hart toedraagt iets kan bijdragen, dan maken we het samen mogelijk.
Je kunt ons helpen door een deel van een vertoning te adopteren, of je geeft een zelfgekozen bedrag. Iedereen die meedoet sturen we als aandenken een ansichtkaart vanuit Canudos waarin we je vertellen over de vertoning die jij mogelijk hebt gemaakt. En na afloop ben je van harte welkom op een van onze avonden over Canudos zeven jaar later.

★ Kies zelf een bedrag
Alle bijdragen zijn van harte welkom. Als aandenken sturen wij je een ansichtkaart vanuit Canudos.
★ Adopteer het geluid van een vertoning vanaf 75 euro
Als aandenken mag je een handgemaakte geitenbel uit Canudos uitkiezen. En als je wilt, een setje bijzondere ansichtkaarten.
★ Adopteer het beeld van een vertoning vanaf 150 euro
Als aandenken sturen we je een gesigneerde DVD met een groet van zangeres Maria do Carmo, accordeonist/visser Landinho Pé de Bode en de filmmakers. En als je dat mooi vindt, een geitenbel uit Canudos en een setje bijzondere ansichtkaarten.
★ Adopteer een hele vertoning 300 euro
Als we terug zijn krijg je van ons een heerlijk etentje voor twee personen, met verse gespreksstof uit Canudos. Bij ons thuis of, in overleg, bij jezelf.
★ Adopteer de Braziliaanse première bij de ruïnes van Canudos 500 euro
Als we terug zijn krijg je van ons een heerlijk etentje voor twee personen, met verse gespreksstof uit Canudos. Bij ons thuis of, in overleg, bij jezelf. …en we brengen nog een bijzonder aandenken van de première mee.

PS Mocht je de begroting willen inzien: op aanvraag kan hij per email worden toegezonden.

Cecilia

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.