Groot nieuws. Wij gaan in Canudos wonen

Ruinas de Canudos
Beste vrienden van de Zee van pelgrim Antonio,

Het heeft even geduurd, maar we hebben groot nieuws!
Binnenkort verhuizen wij, als gezin, voor een jaar naar Canudos.

Na drie jaar met de film in Europa te hebben rondgereisd, met 190 vertoningen in vijf talen voor bijna 7.000 bezoekers – en met de ontdekking dat het mogelijk is een film rechtstreeks door zijn publiek de wereld in te laten dragen – is het nu tijd om onze ervaringen te stapelen en een nieuwe stap te zetten. We willen samen met een groep jongeren uit Canudos een Reizende Bioscoop oprichten, die het begrip Filmdistributie naar een geheel nieuw plan tilt. Een Reizende Bioscoop die het verhaal van Canudos in heel Brazilië verspreidt, en wel op zo’n manier dat de mensen van Canudos er zelf zoveel mogelijk aan hebben: werkgelegenheid voor jongeren, stimulering van traditionele lokale ambachten, faire handel en bewustwording van hun eigen bijzondere geschiedenis.
We willen de film, die we van hen hebben gekregen, teruggeven via een aanpak die heel concrete betekenis heeft voor het dagelijks leven van jongeren in Canudos. Zodat hun levenswijze, hun wortels en de wijsheid van hun voorouders geen dingen hoeven te zijn waarvan ze wegtrekken, op zoek naar een “beter” bestaan, maar juist iets dat ze met het hele land kunnen delen en waarop ze hun eigen bestaan kunnen bouwen.

We beseffen dat onze plannen ontzettend ambitieus zijn. Daarom zijn we sinds eind vorig jaar praktisch fulltime bezig geweest met het uitwerken en verhelderen van onze ideeën en de concrete voorbereidingen. Binnenkort zijn we zover dat we ons plan aan de grote wereld kunnen presenteren.
Maar allereerst aan jullie 🙂

Om onze ideeën te verduidelijken en in context te plaatsen hebben we een korte film gemaakt – een vervolg op De Zee van pelgrim Antonio. Hij heet Lopen op Water. Deze film is binnenkort voor iedereen online te zien. Je hoort hier snel meer over.

Door zijn schaal is dit geen project dat we in ons eentje kunnen uitvoeren. In het eerste jaar zijn er twee dingen nodig: heel intensieve begeleiding, en een zak geld voor de opstartkosten. De begeleiding staat inmiddels in de stijgers – die taak nemen wij graag en met veel liefde op ons, en daarom gaan we met z’n drieën een jaar in Canudos wonen. Wat het geld betreft, zoeken we een grote groep mensen die met ons mee willen doen. We willen iedereen die Canudos en ons werk een warm hart toedraagt, van harte uitnodigen om met ons in de boot te stappen voor dit nieuwe avontuur.

Doe jij ook mee? We zijn druk bezig met de voorbereidingen van een grote crowdfunding campagne, die binnenkort gaat beginnen. We houden je op de hoogte!

En we hebben er zin in!

Heel hartelijke groeten
en tot snel,
Mendel & Susanne

PS Omdat onze nieuwsbrief bij steeds meer mensen in de junkmail terechtkwam, wordt hij vanaf nu verstuurd vanuit een nieuw adres: nieuws@mens-op-aarde.org
Wil je dit adres toevoegen aan je contacten? Dan weet je zeker dat hij goed aan blijft komen, ook als je provider zijn spam-instellingen verandert.
Tijdens de overschakeling kan het gebeuren dat je hem tijdelijk dubbel ontvangt – vanuit het oude én het nieuwe adres. Daar hoef je niets aan te doen, het komt vanzelf weer goed. Onze excuses hiervoor!

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.