In Canudos wordt de cirkel rond

Film in Rio do Vigário

Beste vrienden van de Zee van pelgrim Antonio,

De crowdfunding is rond. We gaan terug naar Canudos!
Ditmaal niet om te duiken in de Zee van pelgrim Antonio, maar om wat we vonden terug te geven aan de mensen die hun levens voor ons openstelden en met ons deelden.

Anderhalf jaar lang waren we in Nederland op reis om onze film met mensen te delen. We mochten ervaren hoe hij door zijn publiek – door jullie, de vrienden van de film – de wereld in werd gedragen. Na 88 vertoningen in vier landen en na bijna 3.000 bezoekers is het nu tijd om even tot rust te komen en ons te beraden op nieuwe stappen. Dat betekent niet dat we stoppen met onze vertoningen in Nederland, maar we hebben wel even pauze.
Tegelijk zorgden diezelfde vrienden van de film – jullie – ervoor dat hij nu ook in Canudos vertoond kan worden. Hij mag terug naar huis, en wij mogen hem daarbij begeleiden. We voelen ons gedragen. Dat stemt tot nederigheid en dankbaarheid.
4.508 euro mochten we via onze crowdfunding campagne ontvangen. Samen met de ruim 2.000 euro die we eerder inzamelden met de verkoop van Bioscoopkaartjes voor Brazilië is onze begroting nu praktisch rond.
Nogmaals heel hartelijk dank voor alle bijdragen, alle steun, alle bijzondere ontmoetingen, alle openheid die we in het hele land hebben ervaren. En voor de open armen waarmee Mendel en de film werden ontvangen, overal waar we kwamen. Het was soms alsof de gastvrijheid die we bij de mensen van Canudos mochten ervaren was overgewaaid naar Nederland.

Nu komt de fase van de concrete plannen. Om gezondheidsredenen hebben we onze reis een stukje op moeten schuiven. We vertrekken na de zomervakantie, op 28 augustus.

Berichten voor Canudos
Regelmatig werden we na een vertoning aangesproken door iemand die een boodschap wilde doorgeven aan de mensen van Canudos. Iets persoonlijks, over wat de film met hem of haar had gedaan. Dat leidde bij ons tot het idee om boodschappen van het nederlandse publiek mee te nemen naar de mensen van Canudos.

Via de film mochten jullie hen ontmoeten. Voor sommigen was dat een bijzondere ontmoeting die ze niet snel zullen vergeten. Nu de film terug gaat lijkt het ons heel mooi om de cirkel rond te maken en de mensen uit Canudos de kans te geven ook jullie te ontmoeten. Graag zouden we onze vertoningen in Canudos omlijsten met korte boodschappen van mensen die de film in Nederland hebben gezien. Waardoor werd je geraakt? Wat zou je willen zeggen tegen zangeres Maria do Carmo, of iemand anders uit de film, als je de kans ertoe kreeg? Neem een kort berichtje op met een smartphone, webcam of camera, en stuur het naar ons toe. Of schrijf een brief, en stuur hem naar het adres onderaan deze email. Wij zorgen ervoor dat jouw boodschap, vertaald en wel, terecht komt bij de mensen van Canudos. Op die manier kunnen we hun iets teruggeven: het besef dat hun leven, hun geschiedenis, mensen héél ver weg weet te bereiken, te raken, te verrijken.
Wie doet er mee? We horen het graag. Mocht je praktische vragen hebben, schroom dan niet en neem contact met ons op. We denken graag met je mee.
Alvast hartelijk bedankt!

Huis te huur
Ons huis staat in het najaar dus 10 weken leeg. Omdat we tijdens onze reis geen inkomen hebben maar wel huur moeten betalen zijn we op zoek naar tijdelijke bewoners.
– Vierkamerwoning in Den Haag, met uitzicht over de duinen.
– Gemeubileerd.
– 3 minuten lopen naar het Stille Strand, het zuiderstrand van Den Haag. Vanaf onze ontbijttafel zien we hoe de vossen liggen te zonnen in de duinen. ‘s Avonds hoor je de zee ruisen. De haven van Scheveningen ligt op 5 minuten loopafstand.
– Van 28 augustus tot 6 november.
– Met toestemming van de woningcorporatie.
Prijs: 780 euro (540 huur + 240 gas/water/licht/internet/telefoon/etc…)
Bekijk de plek op de kaart: Zeezwaluwstraat 205, Den Haag

Mocht je iemand kennen die hier interesse in heeft en er meer over zou willen weten, dan horen we dat natuurlijk heel graag.

Voor nu wensen we je een stralende, ontspruitende lente toe!

Hartelijke groeten,
Susanne & Mendel

Zangeres Maria do Carmo

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.