Zingend Oog in Brazilië

Beste Allemaal

Het is alweer een tijd geleden dat ik van me heb laten horen. Maar nu is het zover. Deze week vertrekken we naar Salvador (Brazilië) voor de opnamen van “De Zee van Conselheiro”.
Wij (Mendel en Susanne) hopen 3 maanden lang door de Sertão te trekken, een droge en bijna woestijnachtige streek in het Noordoosten van Brazilië. Het betreft een enorm gebied, zo groot als Duitsland en Frankrijk samen, en met een heel rijke en woelige geschiedenis waarin problemen rond water altijd een grote rol hebben gespeeld. Vreselijke droogtes, overstromingen, erosie, en een bloedige burgeroorlog die draaide om een man die het einde van de wereld predikte in de vorm van water: de woestijn zou zee worden, en de zee, woestijn.
We willen rondtrekken door heel afgelegen delen van de Sertão, op zoek naar dromen over water. Het is de bedoeling om hier uiteindelijk een video-installatie over te maken – een kunstwerk in geluid en beeld, waarin het verhaal van Mens, Droom en Water in de Sertão belicht wordt.

Ik heb van een aantal mensen gehoord dat ze graag op de hoogte wilden blijven van wat we op onze reis allemaal tegenkomen. Daarom heb ik besloten eens in de 3 of 4 weken een nieuwsbrief te gaan schrijven. En het schrijven wordt natuurlijk leuker naarmate er meer mensen zijn die het willen lezen. Dus: als jij deze nieuwsbrief ook zou willen ontvangen, kun je je er heel eenvoudig op abonneren door dit bericht te beantwoorden. Schrijf gewoon “Ja ik wil” in je mail. Je kunt je ook opgeven via het contactformulier van mijn website – als je je naam en emailadres invult, en daarbij “Nieuwsbrief”, dan komt het helemaal goed.

Voor iedereen die meer wil weten over de geschiedenis van de Sertão en over onze plannen, is er op onze website van alles te lezen.
Ik wens iedereen alvast een goede herfst toe, en tot horens / ziens / schrijvens !

Mendel

This entry was posted in Nieuwsbrieven. Bookmark the permalink.